Wat is Equine Assisted Coaching?

Equine assisted coaching is coaching met behulp van paarden. Het doel van de coaching is meer bewustzijn krijgen over jezelf, en over jezelf in relatie tot anderen. We werken oplossingsgericht en ervaringsgericht. Wat houdt je nu bezig en hoe is dat van invloed op je toekomst? Waar loop je tegenaan en waar wil je heen? Hoe kun je daar komen? De coaching biedt ook de mogelijkheid om te experimenteren met ander gedrag. Wat gebeurt er als je iets op een andere manier doet? Werkt dat beter voor je? 


Mijn rol als coach is faciliterend en non-directief. Ik heb geen antwoorden, ik wil graag samen met je op zoek.


Ook als je liever gecoacht wordt zonder paarden ben je van harte welkom.

Waarom paarden?

Paarden leven in kuddes en zijn van nature vluchtdieren. Dat betekent dat een paard altijd op zoek is naar veiligheid; is het hier veilig of niet? Paarden zijn daarom meesters in het lezen van hun omgeving. Juist non-verbale signalen pikken ze feilloos op. Ook in het contact met mensen zijn deze kwaliteiten te herkennen. Paarden reageren heel direct en open op onze signalen. Soms zijn dit zelfs signalen waar je je niet bewust van bent. Je kunt dus nieuwe dingen over jezelf te weten komen. 

 

Daarnaast word je tijdens het contact met paarden uitgedaagd om te oefenen met non verbale communicatie, creativiteit, probleemoplossend vermogen, leiderschap, verantwoordelijkheid, samenwerking, relaties en vertrouwen. Aspecten die je in het dagelijks leven ook veel tegenkomt.

 

Lees ook de blog ‘Waarom paarden?’

"Vertel het me en ik zal het vergeten.

Laat het me zien en ik zal het onthouden.

Laat het me ervaren en ik zal het me eigen maken."

Hoe het in z'n werk gaat

Tijdens een voorgesprek maken we kennis met elkaar en bespreken we je coach-vraag. Ook als je geen vraag hebt, maar eens wilt ervaren wat het is, ben je van harte welkom. We stemmen dan af hoeveel sessies je wilt volgen en hoe vaak. 

 

Naast individuele coaching bied ik teamcoaching aan. Wil jij met je team op een uitdagende, nieuwe manier meer leren over elkaar en jullie manier van samenwerken en communiceren, dan ben je van harte welkom. Stuur een mailtje voor een passend aanbod voor jou en je team. Zijn jullie op zoek naar een geheel verzorgde teamdag, vol verdieping en ontspanning, waar paardencoaching een onderdeel van is? Kijk dan ook op https://inteamtraining.nl.

 

Ik bied ook coaching aan echtparen/partners. Juist in het huwelijk of in het samenwonen, wanneer je zo dichtbij elkaar bent (letterlijk en figuurlijk), kan er veel misgaan in de communicatie. Soms zonder dat je je er bewust van bent.  Of je bent je er wel bewust van, maar lukt het je samen niet om het patroon of de cirkel te doorbreken. Juist door samen een activiteit met een paard te doen, heb je mogelijkheden om meer inzicht te krijgen en te oefenen met nieuw gedrag. Meer info over onze relatiecoaching kun je vinden op https://ikwij.nl.

 

Bij alle coaching aan meer dan één persoon werk ik samen met mijn man Adrian Roest of een equine assisted coach-collega.

Heb je interesse?

Plan een gesprek met mij. We bespreken dan samen waarom jij coaching zou willen en wat ik daarin zou kunnen betekenen.

Ik kijk nog nog steeds met positieve verwondering terug op de sessies. Het heeft echt voor een doorbraak gezorgd in het proces waarin ik zit en waarvan ik het gevoel had een beetje stil te staan.


Sjanine Hol
Ik vond het eerst wel wat spannend. Het ‘werken’ met het paard was fantastisch! Het maakte veel los bij me en dat gaf heling. Een fantastische ervaring die me verder heeft geholpen in het proces waar ik in zat.
Hinke Makkinga
arrow_drop_up arrow_drop_down