Cursus #overgrenzen

 1. Heb jij het gevoel dat je geleefd wordt?
 2. Heb je weleens de gedachte dat wat jij vindt of voelt er niet toe doet, dat je niet serieus genomen wordt?
 3. Heb je geen idee (meer) wat je vindt of voelt, ben je jezelf kwijtgeraakt en mis je de connectie met jezelf en je lichaam?
 4. Heb je een korte lontje en ben je snel geïrriteerd? 
 5. Lukt het je niet meer om te ontspannen, voel je je gestresst en opgebrand?


Wil jij graag:

 • Helemaal jezelf zijn, waar je ook bent?
 • Regie hebben over je eigen leven en keuzes maken die passen bij jou en wat jij graag wilt en nodig hebt?
 • Verbinding met anderen?
 • Minder afhankelijk zijn van de mening en het oordeel van anderen?
Dit zit er allemaal in
Ja, ik wil meedoen!
Ik besef nu wat mijn grenzen zijn en ook dat het belangrijk is om ze aan te geven! Dat het juist verbindend is i.p.v. vervreemdend of voor afstand zorgt. Voor de ander ben ik nu veel duidelijker en dit voelt voor mij weer fijner.
Anoniem
Eerst dacht ik dat de cursus “te basaal” voor me is. En dat is het aparte: juist door de zogenaamde eenvoud is het zo duidelijk! Jij legt uit wat niemand eigenlijk afdoende doet. Dankjewel.
Anoniem
Ik ging teveel zorgen voor anderen en te weinig voor mezelf. Groot verantwoordelijkheidsgevoel was en is daarin niet altijd helpend... De cursus heeft me geholpen om bewust met dit thema aan de slag te gaan. Stap voor stap en uit zelfzorg!
Anoniem

Weleens over je eigen grenzen gegaan?

Ik wel. Grenzen aangeven was heel lang iets wat niet makkelijk was voor me. En nog steeds vind ik het soms lastig.


De afgelopen jaren heb ik veel lessen geleerd. Door deze lessen sta ik sterker, weet ik beter wat ik wil én ook wat ik niet wil. Zo kan ik beter staan voor mezelf, beter mijn grenzen aangeven en daardoor ook beter contact hebben met de mensen om me heen.


Graag deel ik deze lessen met jou. Omdat ik veel mensen ontmoet die ook worstelen met het aangeven van hun grenzen. Ik heb gemerkt dat het anders kan. Ik geloof dat je kunt leren om ruimte voor jezelf in te nemen, zodat jij echt meer jezelf kunt zijn. En dat gun ik jou en de mensen om je heen! Je bent het waard!

Herkenbaar?

Je wilt het anderen graag naar de zin maken en daarom pas je jezelf aan.

Je kunt moeilijk nee zeggen als iemand iets aan je vraagt. Ook al heb je misschien geen tijd, of geen zin...

Je vindt het moeilijk om voor jezelf op te komen.

Je vindt het moeilijk om echt te weten wat je eigenlijk zelf wilt.

Hierdoor heb je een gevoel van machteloosheid, stress, vermoeidheid of andere (lichamelijke) klachten.

Het kan ook anders. JIJ kunt dit anders doen!

Ik heb veel lessen geleerd over stilstaan en me bewust worden van wat ik zelf wil en voel en hoe ik dit ook kan communiceren met de mensen om me heen.


Ik heb gemerkt dat er hele praktische vaardigheden zijn die ik kan leren en trainen. Dat ik aan kan geven wat ik niet fijn vind en ook de verbinding kan houden met degene tegen wie ik het zeg.


Ik heb ook gemerkt dat ik - om dit te gaan doen -  het nodig heb om op een bepaalde manier naar mezelf te kijken en op een bepaalde manier over mezelf te denken.


Ik heb geleerd dat het helemaal ok is om mezelf te zijn, mijn eigen grenzen te hebben. Ik ben ok, ik ben het waard om ruimte voor mezelf te maken.

 • Met deze cursus doe je een investering in jezelf.  Even tijd en aandacht voor jou en je persoonlijke ontwikkeling.
 • Met deze cursus onderzoek je je overtuigingen over jezelf en over (je) grenzen.
 • Na het volgen van de cursus ben je je meer bewust van je eigen grenzen.
 • Na het volgen van de cursus kun je je grenzen op zo’n manier aangeven dat je in verbinding bent en blijft en met de ander.
 • Na het volgen van de cursus kun je dat wat van de ander is makkelijker bij de ander laten
 • Je weet dat je je niet schuldig hoeft te voelen over het aangeven van je grenzen!
 • Als je gaat oefenen en experimenteren met wat je leert in de cursus zul je merken dat er in je relaties meer verdieping en dus ook meer verbinding zal ontstaan.
Dit wil ik graag! Ik doe mee
Ik vond de cursus heel duidelijk in de theorie. Het was toepasbaar. Willeke vond ik heel enthousiast. Ze nam ook de tijd om in te gaan op vragen. Wat ik ook fijn vind is de herkenning in voorbeelden, wat mij hielp om ook wat milder naar mijzelf te zijn.
Barbara Cornelisse
Ik lekte aan alle kanten energie omdat ik naar mijzelf en anderen mijn grenzen niet goed aangaf. Ik ben veel bewuster geworden van de momenten dat ik een grens aan kan geven. Als ik dit niet doe dan merk ik het gelijk!
Frans Korpershoek
De combinatie van de video's en het werkboek werkt super. Het is heel fijn om naar Willeke te luisteren en ook daadwerkelijk praktisch met de sessies aan de slag te gaan. De cursus geeft én bewustwording én handvatten om echt aan de slag te gaan.
Marjolein Keizer

Waarom ik deze cursus gemaakt heb

Al een aantal keer dacht ik "ik wilde dat deze cursus 15 jaar geleden bestond en ik hem gevolgd had." : )


Grenzen aangeven, ruimte voor mezelf innemen, voelen wat ik voel: het ging en gaat mij niet allemaal gemakkelijk af. Ik houd van harmonie, ben conflict-vermijdend, bedachtzaam en reageer over het algemeen meer secundair. Dit bij elkaar maakte dat grenzen aangeven niet vanzelf ging.


Ik heb hier in de afgelopen 15 jaar ontzettend veel in geleerd en heb me persoonlijk ontwikkeld. Al mijn belangrijkste lessen, kennis en oefeningen heb ik in deze cursus gestopt!


Naast dat het thema grenzen voor mij persoonlijk een thema is, kom ik het ook veel tegen bij mensen in mijn praktijk als (paarden)coach. Ik weet dus dat dit voor veel mensen een herkenbaar thema is.


Ik hoop met deze cursus bij te dragen in jouw proces van bewustwording en ontwikkeling.

Dit zit allemaal in de cursus

Module 1: Het fundament

We staan eerst stil bij waar jij nu bent, wat jij nu lastig vindt, wat jij graag wilt leren en waar je heen wilt. Want als je een doel hebt, haal je meer uit de cursus. In het werkboek help ik je om jouw doel te formuleren.

Module 2: Wat zijn grenzen?

"Grenzen" is een breed begrip, een begrip waar je van alles bij kunt bedenken. In deze module hebben we het over wat grenzen eigenlijk zijn. Waar gaat het eigenlijk over? En we gaan kijken naar je lichaam als signaalfunctie voor het aanvoelen van je grenzen.

Module 3: Overtuigingen

Jouw overtuigingen hebben veel invloed op het wel of niet aanvoelen en aangeven van je grenzen. Dus de manier waarop je naar jezelf kijkt, heeft invloed op of en hoe jij je grenzen aangeeft. Misschien denk je bijvoorbeeld dat je als je je grenzen aangeeft, je het contact met de ander kwijt raakt. Zo zijn er nog veel overtuigingen die mee kunnen spelen. We onderzoeken wat jouw overtuigingen zijn en wat jij daarvan vindt: wil je dat ook vinden of misschien toch niet?

Module 4 en 5: Hoe dan?!

Nu is het eindelijk zo ver! In deze twee modules gaan we naar de praktische vaardigheden: hoe geef je je grens aan?
Ik leg je duidelijk concrete en praktische vaardigheden uit, die komen uit twee modellen voor Verbindende Communicatie. Je leert hoe je een grens aangeeft, duidelijk en vanuit jezelf. Én hoe je in verbinding kunt blijven met de ander, ook als je te maken krijgt met weerstand.

Module 6: Tot slot

Leuk zo'n cursus, maar het belangrijkste is dat je alles wat je leert blijvend toe kunt passen. Ook zonder mij en zonder de cursus. In de laatste module gaan we daar samen aan werken!
Ergens weet je het diep van binnen wel, maar weer zo stap voor stap meegenomen te worden maakt me weer extra bewust van mijn eigen valkuilen en helpt me ook om weer meer gefocust te zijn op het blijvend aangeven van grenzen. Verder vond ik de ontspanningsoefeningen erg prettig.
Anoniem
Ik wil iedereen te vriend houden en niemand teleurstellen en dan ga je snel over je grenzen heen. Het is een hele fijne en duidelijke cursus. Het is niet moeilijk, er waren voor mij wel echt weer eye-openers. Voor iedereen die moeite heeft met grenzen aangeven, is deze cursus echt een aanrader!
Arjanne Duijzer
De opbouw is prettig, ook de filmpjes en teksten als afwisseling oor auditieve en visuele mensen. Je praat heel duidelijk en vertelt heel natuurlijk, dat maakt het heel prettig, ook de combi van theorie en voorbeelden.
Anoniem

Waarom de cursus uniek is

Een mix van allerlei vormen die helpend zijn om jezelf te ontwikkelen

De een leert vooral door te luisteren en kijken, de ander door te doen. In deze cursus zitten allerlei vormen om te leren en te groeien.

Te volgen op jouw tempo en jouw gekozen moment

De video's staan allemaal in een online leeromgeving. Kies zelf een moment en tempo wat bij jou past!

Je kunt ook een app downloaden op je telefoon en de hele cursus zo op je mobiel volgen. Dus je kunt moment, tempo én plaats zelf kiezen.

Een werkboek met oefeningen

Speciaal voor deze cursus heb ik een werkboek gemaakt met een korte samenvatting per module en allerlei oefeningen. De oefeningen horen bij de modules en kun je dus ook op je eigen tempo en op jouw moment maken. De oefeningen helpen om alles wat ik vertel ook te gaan doen, je eigen te maken.

Diverse bonussen

Er komen twee bonussen bij: een lichaambewustzijnsoefening en een video over de lessen van de paarden.
Een dik compliment, en grote dank, over hoe en dát je dit op de wereld hebt gezet. Je manier van praten voor de camera is prettig, komt persoonlijk over. Ik denk dat je stem, je woorden, een paar heel goeie statements hebben meegegeven, die als een vriendelijke, coachende stem in mijn achterhoofd blijven rondzingen.
Ik hoop dat er nog veel cursisten over grenzen mogen gaan leren bij jou.
Marieke Roorda
Ik vond het een fijne cursus met goede lijnen, Ga zo door!
Bedankt! Fijn om naar je te luisteren en te zien wat jij allemaal doet en ontwikkeld.
Anoniem

Ik raad de cursus aan, omdat het heel toegankelijk is. Het werkboek is heel prettig om dingen uit te werken en de verdieping in te gaan. Je hebt een hele prettige manier van uitleggen.

Ria van Megen

2 x BONUS!

Bonus 1 - lessen van de paarden
Onze paarden zijn mijn collega’s. Het is vaak wonderlijk hoe krachtig zij hun werk doen in coach-sessies. Daar kan ik uren over praten. Dat is voor een andere keer... In deze bonus-video vertel ik je in een video over de lessen die ik leerde van de paarden, over grenzen en communicatie.

Bonus 2 - lichaambewustzijnsoefening
Module 2 gaat o.a. over het aanvoelen van je grenzen. Ik heb daarom een oefening opgenomen die je - al luisterend - helpt om meer stil te staan bij je lichaam, bij wat je voelt. Deze oefening kan je helpen om meer bewust te zijn van de signalen die je lichaam geeft. Het is ook een oefening die helpt om van het denken naar het voelen te komen, van het redeneren naar het ervaren.

Leuk! Ik wil meedoen


Aan het eind van de cursus heb je dit bereikt

Je weet beter wat je wilt en wat niet

Je hebt in de cursus geleerd waar jouw grenzen liggen en waarom dat zo belangrijk is voor je.

Je kunt dit aangeven op een manier die goed is voor jou

Je hebt praktische kennis en tools om beter je grenzen aan te voelen én aan te geven.

Je kunt meer jezelf zijn en dat geeft verdieping in relaties

Het is voor jou én de mensen om je heen leuker dat jij nu beter voor jezelf kunt zorgen.

Over Willeke

Ik ben Willeke. Ik ben getrouwd met Adrian. Samen hebben we drie jongens en een beestenboel. We wonen in het mooie Hemmen (gemeente Overbetuwe).


Ik ben equine assisted coach. Dat betekent dat ik coach en dat onze paarden mijn collega's zijn. Ik ben ook opgeleid tot maatschappelijk werker en ben gecertificeerd trainer in Gordon Communicatie (verbindend communiceren).


Mijn passie is om mensen meer in verbinding met zichzelf te brengen: weten wat je wilt, waar je voor staat, hoe je in relatie wilt staan tot jezelf en anderen. Ik hoop jou daar ook bij te mogen helpen!

Vind het altijd lastig om grenzen en afspraken met mezelf te houden. Mijn belangrijkste inzicht nu: als ik niet weet wat ik wil kan ik ook niet mijn eigen grenzen bepalen en aangeven.
Anoniem 
Zo goed om jezelf dit te gunnen. bewust te worden van jezelf en de ander en op een fijne manier uitgelegd krijgen hoe het kan, juist die kleine details zijn essentieel voor jezelf en de ander en kunnen zo'n positief verschil maken.

Ook heel leuk de bonus met jullie samen!

Rianne Petersen

Mijn struggle was dat ik bang was dat anderen me niet meer aardig zouden vinden. Dus de verbinding kwijt raken.

Cursus heeft hij me praktische tools gegeven in het echte leven. Vorige week vroeg ik wat dingen bij een vriendin door en dan zei ik 'Willeke zegt dan dat je...' en na een tijdje zei zij: 'Die cursus klinkt wel echt goed en dat je er echt wat aan hebt.'
Anoniem

#overgrenzen

Voor wie is dit geschikt?

Voor mensen die meer vrijheid en ruimte voor zichzelf willen, zonder het contact en de verbinding met de ander te verliezen. Als je merkt dat het niet goed zorgen voor jezelf je belemmert om echt jezelf te kunnen zijn.

Hoeveel tijd gaat dit me kosten?


Er zijn 6 modules en de modules duren gemiddeld ongeveer 15-30 minuten (in de cursus zit totaal ongeveer 3 uur video, inclusief bonussen). Ik raad je aan om het werkboek uit te printen en de vragen die daarin staan te beantwoorden voor jezelf, door het ook echt op te schrijven. Dat kost 15-30 minuten per module.

Tot hoelang kan ik de filmpjes/modules kijken?


Je krijgt onbeperkt toegang tot de cursus. Pas op: dit kan er voor zorgen dat je het moment om de cursus aandachtig te volgen uitstelt. Kies wat jij wilt en doe dat ;-)

Hoe krijg ik de opdrachten?

Ik mail je het werkboek direct na aankoop van de cursus. Je kunt ook tegen kostprijs een gedrukte versie opgestuurd krijgen. Deze optie kun je kiezen bij het afrekenen.

Hoe kan ik vragen aan je stellen?

Je mag me altijd mailen op info@willekeroest.nl. Ik denk graag met je mee!

“Grenzen stellen betekent dat je de moed hebt om van jezelf te houden, ook al riskeer je daarmee dat je anderen teleurstelt.”

- Brené Brown -

197,-

Cursus #overgrenzen

Wil jij je werkgever laten betalen? Stuur me dan even een bericht. Ik zorg dan dat je een factuur krijgt én toegang tot de cursus.

Niet goed, geld terug

Ik beloof je met liefde dat jij je geld terugkrijgt als je het toch niks vindt. Binnen 14 dagen, zonder lastige vragen ;-)
arrow_drop_up arrow_drop_down