arrow_drop_up arrow_drop_down

Cursus #overgrenzen

 1. Is het aangeven van je grenzen voor jou ook wel ‘een dingetje’?
 2. Vind jij het moeilijk om je grenzen aan te voelen en/of aan te geven?
 3. Of voel je je schuldig als je je grenzen aangeeft?


Met deze cursus leer je:

 • Hoe jij je grenzen aan kunt voelen
 • Hoe jij je grenzen aan kunt geven op een manier waarop je én in verbinding bent met jezelf én de verbinding kunt houden met de ander.
 • Dat je je niet schuldig hoeft te voelen als jij je eigen grenzen serieus neemt.
Dit zit er allemaal in

Je hebt nog heel even om je in te schrijven...

00
dagen
00
uren
00
minuten
00
seconden

Weleens over je eigen grenzen gegaan?

Ik wel. Grenzen aangeven was heel lang iets wat niet makkelijk was voor me. En nog steeds vind ik het soms lastig.


De afgelopen jaren heb ik veel lessen geleerd. Door deze lessen sta ik sterker, weet ik beter wat ik wil én ook wat ik niet wil. Zo kan ik beter staan voor mezelf, beter mijn grenzen aangeven en daardoor ook beter contact hebben met de mensen om me heen.


Graag deel ik deze lessen met jou. Omdat ik veel mensen ontmoet die ook worstelen met het aangeven van hun grenzen. Ik heb gemerkt dat het anders kan. Ik geloof dat je kunt leren om ruimte voor jezelf in te nemen, zodat jij echt meer jezelf kunt zijn. En dat gun ik jou en de mensen om je heen! Je bent het waard!

Herkenbaar?

Je wilt het anderen graag naar de zin maken en daarom pas je jezelf aan.

Je kunt moeilijk nee zeggen als iemand iets aan je vraagt. Ook al heb je misschien geen tijd, of geen zin...

Je vindt het moeilijk om voor jezelf op te komen.

Je vindt het moeilijk om echt te weten wat je eigenlijk zelf wilt.

Hierdoor heb je een gevoel van machteloosheid, stress, vermoeidheid of andere (lichamelijke) klachten.

Het kan ook anders. JIJ kunt dit anders doen!

Ik heb veel lessen geleerd over stilstaan en me bewust worden van wat ik zelf wil en voel en hoe ik dit ook kan communiceren met de mensen om me heen.


Ik heb gemerkt dat er hele praktische vaardigheden zijn die ik kan leren en trainen. Dat ik aan kan geven wat ik niet fijn vind en ook de verbinding kan houden met degene tegen wie ik het zeg.


Ik heb ook gemerkt dat ik - om dit te gaan doen -  het nodig heb om op een bepaalde manier naar mezelf te kijken en op een bepaalde manier over mezelf te denken.


Ik heb geleerd dat het helemaal ok is om mezelf te zijn, mijn eigen grenzen te hebben. Ik ben ok, ik ben het waard om ruimte voor mezelf te maken.


JIJ bent ok, JIJ bent het waard om ruimte voor jezelf te maken!

 • Met deze cursus doe je een investering in jezelf.  Even tijd en aandacht voor jou en je persoonlijke ontwikkeling.
 • Met deze cursus onderzoek je je overtuigingen over jezelf en over (je) grenzen.
 • Na het volgen van de cursus ben je je meer bewust van je eigen grenzen.
 • Na het volgen van de cursus kun je je grenzen op zo’n manier aangeven dat je in verbinding bent en blijft en met de ander.
 • Na het volgen van de cursus kun je dat wat van de ander is makkelijker bij de ander laten
 • Je weet dat je je niet schuldig hoeft te voelen over het aangeven van je grenzen!
 • Als je gaat oefenen en experimenteren met wat je leert in de cursus zul je merken dat er in je relaties meer verdieping en dus ook meer verbinding zal ontstaan.
Dit wil ik graag! Ik doe mee

Waarom ik deze cursus gemaakt heb

Al een aantal keer dacht ik "ik wilde dat deze cursus 15 jaar geleden bestond en ik hem gevolgd had." : )


Grenzen aangeven, ruimte voor mezelf innemen, voelen wat ik voel: het ging en gaat mij niet allemaal gemakkelijk af. Ik houd van harmonie, ben conflict-vermijdend, bedachtzaam en reageer over het algemeen meer secundair. Dit bij elkaar maakte dat grenzen aangeven niet vanzelf ging.


Ik heb hier in de afgelopen 15 jaar ontzettend veel in geleerd en heb me persoonlijk ontwikkeld. Al mijn belangrijkste lessen, kennis en oefeningen heb ik in deze cursus gestopt!


Naast dat het thema grenzen voor mij persoonlijk een thema is, kom ik het ook veel tegen bij mensen in mijn praktijk als (paarden)coach. Ik weet dus dat dit voor veel mensen een herkenbaar thema is.


Ik hoop met deze cursus bij te dragen in jouw proces van bewustwording en ontwikkeling.

Dit zit allemaal bij de cursus

#overgrenzen

In deze video leg ik kort uit wat je allemaal in de cursus zult leren. Hieronder kun je het ook lezen.
Ja, ik doe mee!

Module 1: Het fundament

We staan eerst stil bij waar jij nu bent, wat jij nu lastig vindt, wat jij graag wilt leren en waar je heen wilt. Want als je een doel hebt, haal je meer uit de cursus. In het werkboek help ik je om jouw doel te formuleren.

Module 2: Wat zijn grenzen?

"Grenzen" is een breed begrip, een begrip waar je van alles bij kunt bedenken. In deze module hebben we het over wat grenzen eigenlijk zijn. Waar gaat het eigenlijk over? En we gaan kijken naar je lichaam als signaalfunctie voor het aanvoelen van je grenzen.

Module 3: Overtuigingen

Jouw overtuigingen hebben veel invloed op het wel of niet aanvoelen en aangeven van je grenzen. Dus de manier waarop je naar jezelf kijkt, heeft invloed op of en hoe jij je grenzen aangeeft. Misschien denk je bijvoorbeeld dat je als je je grenzen aangeeft, je het contact met de ander kwijt raakt. Zo zijn er nog veel overtuigingen die mee kunnen spelen. We onderzoeken wat jouw overtuigingen zijn en wat jij daarvan vindt: wil je dat ook vinden of misschien toch niet?

Module 4 en 5: Hoe dan?!

Nu is het eindelijk zo ver! In deze twee modules gaan we naar de praktische vaardigheden: hoe geef je je grens aan?
Ik leg je duidelijk concrete en praktische vaardigheden uit, die komen uit twee modellen voor Verbindende Communicatie. Je leert hoe je een grens aangeeft, duidelijk en vanuit jezelf. Én hoe je in verbinding kunt blijven met de ander, ook als je te maken krijgt met weerstand.

Module 6: Tot slot

Leuk zo'n cursus, maar het belangrijkste is dat je alles wat je leert blijvend toe kunt passen. Ook zonder mij en zonder de cursus. In de laatste module gaan we daar samen aan werken!

Waarom de cursus uniek is

Een mix van allerlei vormen die helpend zijn om jezelf te ontwikkelen

De een leert vooral door te luisteren en kijken, de ander door te doen. In deze cursus zitten allerlei vormen om te leren en te groeien.

Te volgen op jouw tempo en jouw gekozen moment

In de eerste week krijg je elke dag een nieuwe module. Daarna heb je nog ruim 3 weken om de modules (nog eens) te kijken. Kies dus een moment en tempo wat bij jou past!

Een werkboek met oefeningen

Speciaal voor deze cursus heb ik een werkboek gemaakt met een korte samenvatting per module en allerlei oefeningen. De oefeningen horen bij de modules en kun je dus ook op je eigen tempo en op jouw moment maken. De oefeningen helpen om alles wat ik vertel ook te gaan doen, je eigen te maken.

Diverse bonussen

Er komen verschillende bonussen bij. Ik zal er vast 1 verklappen: in een extra bonusvideo leg ik uit wat we kunnen leren van paarden als het gaat over grenzen. Een thema waar ik heel blij van word!

3x BONUS!

Bonus 1 - lessen van de paarden
Onze paarden zijn mijn collega’s. Het is vaak wonderlijk hoe krachtig zij hun werk doen in coach-sessies. Daar kan ik uren over praten. Dat is voor een andere keer... In deze bonus-video vertel ik je in een video over de lessen die ik leerde van de paarden, over grenzen en communicatie.

Bonus 2 - lichaambewustzijnsoefening
Module 2 gaat o.a. over het aanvoelen van je grenzen. Ik heb daarom een oefening opgenomen die je - al luisterend - helpt om meer stil te staan bij je lichaam, bij wat je voelt. Deze oefening kan je helpen om meer bewust te zijn van de signalen die je lichaam geeft. Het is ook een oefening die helpt om van het denken naar het voelen te komen, van het redeneren naar het ervaren.

Bonus 3 - verbindende communicatie met je partner en gezin
Deze video heb ik samen met mijn man Adrian gemaakt. In deze video vertellen we hoe verbindende communicatie een belangrijke rol speelt in onze relatie en bij de opvoeding van onze kinderen.

Leuk! Ik wil meedoen


#overgrenzen - een Instagram-cursus

Deze cursus is alleen te volgen via Instagram.

Heb je geen Instagram en zou je wel graag mee willen doen? Stuur me dan een bericht!


Zo werkt een cursus via Instagram:

 • Je krijgt een maand lang toegang tot het besloten account #cursusovergrenzen (19/01 - 19/02)
 • In dit account zitten alleen deelnemers van de cursus. Het is een besloten account: de berichten en reacties zijn dus alleen te lezen door deelnemers.
 • Voor de cursus kun je via een link-in-bio het werkboek downloaden.
 • Bij de start van de cursus post ik de eerste 6 dagen elke dag een module.
 • In de Stories laat ik je weten als er een nieuwe module online staat.
 • Een module duurt ongeveer een kwartier.
 • Onder de posts in het account is ook ruimte om ervaringen uit te wisselen en vragen te stellen.

Aan het eind van de cursus heb je dit bereikt

Je weet beter wat je wilt en wat niet

Je hebt in de cursus geleerd waar jouw grenzen liggen en waarom dat zo belangrijk is voor je.

Je kunt dit aangeven op een manier die goed is voor jou

Je hebt praktische kennis en tools om beter je grenzen aan te voelen én aan te geven.

Je kunt meer jezelf zijn en dat geeft verdieping in relaties

Het is voor jou én de mensen om je heen leuker dat jij nu beter voor jezelf kunt zorgen.

Over Willeke

Ik ben Willeke. Ik ben getrouwd met Adrian. Samen hebben we drie jongens en een beestenboel. We wonen in het mooie Hemmen (gemeente Overbetuwe).


Ik ben equine assisted coach. Dat betekent dat ik coach en dat onze paarden mijn collega's zijn. Ik ben ook opgeleid tot maatschappelijk werker en ben gecertificeerd trainer in Gordon Communicatie (verbindend communiceren).


Mijn passie is om mensen meer in verbinding met zichzelf te brengen: weten wat je wilt, waar je voor staat, hoe je in relatie wilt staan tot jezelf en anderen. Ik hoop jou daar ook bij te mogen helpen!

De rust en aandacht die ik ervaren heb bij Willeke waren heel helpend om me kwetsbaar op te kunnen stellen.
Reka Incze
Je hebt me geholpen om stil te staan bij mijn behoeften en wat ik mis en wat ik daar zelf mee kan doen.
Anoniem 
Willeke stelt zich respectvol, neutraal en vragend op. Ze laat jou zelf tot inzichten komen.
Annemarie Stam

#overgrenzen

Voor wie is dit geschikt?

Voor mensen die meer vrijheid en ruimte voor zichzelf willen, zonder het contact en de verbinding met de ander te verliezen. Als je merkt dat het niet goed zorgen voor jezelf je belemmert om echt jezelf te kunnen zijn.

Hoeveel tijd gaat dit me kosten?


Er zijn 6 modules en de modules duren gemiddeld ongeveer 15 minuten. Ik raad je aan om het werkboek uit te printen en de vragen die daarin staan te beantwoorden voor jezelf, door het ook echt op te schrijven. Dat kost 15-30 minuten per module.


Tot hoelang kan ik de filmpjes/modules kijken?


De cursus begint 19 januari en is 1 maand te zien. Op 20 februari gaat het account weer ‘op slot’.

Hoe krijg ik de opdrachten?

Via de link in de bio van het instagramaccount #cursusovergrenzen kun je het werkboek downloaden. In het werkboek staan alle vragen en opdrachten.

Wanneer kan ik het doen?

Je kunt op elk moment van de dag de module via instagram bekijken. Het komt als het goed is gewoon langs in je stories en in je tijdlijn. Je kunt ervoor kiezen om het dan gelijk te kijken, of een moment in de dag te kiezen waarop je tijd neemt voor jezelf en de cursus. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om te wachten tot alles online staat en het in 1 keer te doen. De ervaring leert dat van uitstel afstel komt, dus maak een keuze voor jezelf en houd je daaraan.
In de eerste week van de cursus ben ik zelf ook actief in het account aanwezig en zal ik sneller reageren op vragen. Het is natuurlijk ook leuk als je samen met de andere deelnemers je ervaringen kunt uitwisselen en vragen kunt stellen.

Hoe kan ik vragen aan je stellen?

Er staat in overzicht van het instagram account een tegel met ‘inhoudelijke vragen’ en ‘technische vragen’. Daar kun je je vragen onder zetten, ik lees dat (in ieder geval in de eerste week) dagelijks en zal daar op antwoorden.

Kunnen anderen zien dat ik meedoe?

Je zit in een besloten account waarin ik alleen mensen toelaat die ze opgegeven hebben voor de cursus. Anderen kunnen niet zien dat je daar in zit, behalve de mensen die ook meedoen.

Ik heb geen Instagram-account. Kan ik dan wel meedoen?

Je kunt alleen meedoen als je een Instagram-account hebt. Laat me weten als je hulp nodig hebt bij het aanmaken van zo'n account. Als je eigenlijk niet op Instagram wilt heb ik nog deze aanmoediging: je hoeft verder helemaal niets met Instagram en je kunt er weer mee stoppen als de cursus is afgelopen ;-)

Ik twijfel nog... Wat als het toch niets voor mij is?

Als je ontdekt dat het toch niets is voor je, krijg je met alle liefde je geld terug. Stuur binnen twee weken een bericht en ik zorg dat het geld teruggestort wordt.

“Grenzen stellen betekent dat je de moed hebt om van jezelf te houden, ook al riskeer je daarmee dat je anderen teleurstelt.”

- Brené Brown -

Geef jij dit kado aan jezelf?

Cursus #overgrenzen

Voor 97 euro doe je mee met de cursus, krijg je toegang tot alle modules, het werkboek en de bonussen.

Ik zie er naar uit om op 19 januari ook met jou te starten!

97,-

Cursus EN 1-op-1 coaching

Graag ik 1-op-1 met jou aan de slag!

Als je voor deze optie kiest, krijg je - naast de cursus - een half uur telefonische coaching en een sessie met de paarden

(totale waarde is 257 euro).

197,-
De inschrijving sluit over...
00
dagen
00
uren
00
minuten
00
seconden
Deze site gebruikt cookies.