Over mij...

Ik ben Willeke, getrouwd met Adrian en moeder van Samuel, Abel en Jona. Samen zorgen we voor onze paarden Duuk, Sterre en Chivas en onze hond Bobbie. We wonen op een prachtige plek in de Betuwe, tussen het groen en de weilanden. Daar staan ook onze paarden aan huis.

 

Ik heb de opleiding Maatschappelijk Werk en Dienstverlening gevolgd en afgerond. Daarna heb ik ruim tien jaar gewerkt als maatschappelijk werker in ambulante zorg en in 24-uurszorg.

 

Toen ik zwanger was van de jongste, besloot ik te stoppen met werken. Zo had ik de ruimte om met volle aandacht thuis te zijn bij mijn drie jongens in een hectische tijd. Door de ruimte en afstand van werk kon ik ontdekken waar mijn passie echt lag.

 

In mijn zoektocht kwam ik al snel uit bij twee dingen die belangrijk zijn voor me. Enerzijds mijn kinderen en de manier waarop ik ze opvoed en met ze communiceer. Anderzijds iets waar mijn hart als klein meisje al sneller van ging kloppen: paarden.

 

Vanaf 2017 ben ik gecertificeerd trainer in Gordon Communicatie (Effectief communiceren met kinderen, meer informatie kun je vinden op https://www.gordontraining.nl/de-gordon-methode/)

 

En nu kan ik mijn passies voor mensen en paarden combineren met elkaar.

 

Inmiddels ben ik Equine Assisted Coach (paardencoaching). Ik volgde mijn opleiding aan Educatief Centrum Keulseweg, dit is een door de NOBCO  geaccrediteerde opleiding. Als paardencoach ben ik geregistreerd bij KREAC (Kwaliteitsregister voor Equine Assisted Coaching).

Mijn man Adrian en ik coach samen stellen en teams. Meer info over de relatiecoaching vind je op https://ikwij.nl.

 

Als mens ben ik stabiel, flexibel, bedachtzaam en enthousiast.
Van mensen met wie ik gewerkt heb, krijg ik terug dat ik gemakkelijk contact maak, mensen zich op hun gemak laat voelen, authentiek ben en zonder oordeel kan luisteren.

Mijn missie

In mijn coaching wil ik mensen aanmoedigen om moedig te leven, met meer liefde voor jezelf en voor anderen. En om hulp te vragen wanneer je dat nodig hebt, wat altijd moedig is om te doen. Ik dacht daar nog eens wat langer over na. Wat is dat dan, een moedig leven? Is dat dat je allerlei grootse avonturen aangaat en beleeft?  Dat je zo vaak mogelijk buiten je comfort zone bent om nieuwe dingen te leren? Of van die bucketlist-dingen doen zoals parachute springen, bungee jumpen, een marathon rennen, enz?
Voor mij is dat het niet. Of in ieder geval niet alleen maar. Voor mij is moedig leven kiezen voor een integer, eerlijk en kwetsbaar leven.
Kiezen om jezelf kenbaar te maken. Om uit te spreken wat je gevoelens en je behoeften zijn, kwetsbaar en open.


Soms betekent dat dat je misschien wel dat ene enge ding buiten je comfort zone doet, een andere keer betekent dat juist lekker alleen op de bank bij de kachel, even niet iets spannends. Doen wat je wilt doen, vanuit liefde voor jezelf en liefde voor de ander. De rust en aandacht die ik ervaren heb bij Willeke, waren heel helpend om me kwetsbaar op te kunnen stellen. Het lukte me om helemaal in het moment te zijn en de gevoelens te voelen die ik lang weggedrukt had.


De momenten dat de paarden bij me kwamen, vond ik telkens heel ontroerend. Hun toenadering was voor mij een teken dat ik geaccepteerd word ook wanneer ik veel verdriet voel.
Reka Incze
Ik vond het een heel bijzondere ervaring. Verrassend hoeveel inzichten het werken met de paarden mij verschafte. Inzichten waar ik in de dagelijkse praktijk mee verder kan.


Willeke stelt zich respectvol, neutraal en vragend op. Ze laat jou zelf tot inzichten komen. De rust, ruimte en mooie omgeving helpt natuurlijk ook mee.


Annemarie Stam

Ik kijk nog nog steeds met positieve verwondering terug op de sessie. Het heeft echt voor een doorbraak gezorgd in het proces waarin ik zit en waarvan ik het gevoel had een beetje stil te staan.


Sjanine Hol
Ik vond het eerst wel wat spannend. Het ‘werken’ met het paard was fantastisch! Het maakte veel los bij me en dat gaf heling. Een fantastische ervaring die me verder heeft geholpen in het proces waar ik in zat.
Hinke Makkinga